Boosta din poängintjäning! - Fysiska butiker
Välkommen till en guide över hur du kan tjäna in ännu fler poäng i fysiska butiker och restauranger, oavsett hur du betalar!

Tjäna poäng - Fysiska butiker

Förutom att handla online, kan du även tjäna in eurobonuspoäng i fysiska butiker. Nu tänker du nog att du redan vet hur du ska göra, eftersom du kanske redan har handlat med ett kreditkort som genererar eurobonuspoäng?

Men det finns ytterligare ett bra sätt att tjäna in eurobonuspoäng, oavsett hur du väljer att betala!

Det är nämligen genom att kombinera ditt kreditkort med ditt eurobonusmedlemskap! den här guiden ska jag förklara hur det fungerar och visa var du kan tjäna in fler flygpoäng!

Kreditkort + eurobonusnummer = Mycket poäng!

Varje månad ansluter sig fler och fler butiker, restauranger, bensinmackar, golfanläggningar och florister till SAS Eurobonus. Skillnaden mot onlinebutikerna där du tjänar eurobonuspoäng genom att logga in på onlinebutiken via SAS Eurobonus, är att du kan tjäna fler poäng genom att dra ditt kreditkort som är kopplat till SAS Eurobonus! Det finns ett antal samarbetspartners som genererar extrapoäng förutom de poäng du får med ditt kreditkort.


Tidigare behövde man ha ett fysiskt medlemskort för att tjäna ihop sina extrapoäng förutom de man tjänar med sitt kreditkort. Numera är kreditkortet ihopkopplat med ditt eurobonusnummer och när man drar sitt kreditkort, tjänar man poäng både enligt kreditkortets intjäningsnivå och genom eurobonusmedlemskapet.


Poängintjäningen sker därför på två sätt även här! Dels för att du är medlem i SAS Eurobonus och dels om du betalar med ett kreditkort som ger Eurobonuspoäng. Normalt sett brukar poängen komma in till ditt Eurobonuskonto inom en eller ett par veckor, men ibland kan det ta upp till 8 veckor innan poängen landar på ditt eurobonuskonto. Hur funkar allt det här? Det ska jag förklara! Häng med ner på sidan!

Kombinerat kort!

Kombinera ditt kreditkort med ditt eurobonusnummer! Principen är väldigt enkel och klicka på denna länken för att göra den fysiska kopplingen mellan ditt eurobonuskonto och ditt kreditkort för ännu mer poängintjäning!


När kreditkortet väl är ihopkopplat med SAS Eurobonus för poängintjäning i fysiska butiker, behöver du bara dra ditt kort en gång i butiken som samarbetar med Eurobonus, och sedan kommer poängen registreras och överföras till ditt eurobonuskonto automatiskt!

Vart ska jag handla?

Precis som på onlinebutikerna, kan du välja bland kategorier av restauranger, butiker eller andra köpställen för att hitta de butiker du söker.


Det finns även en sökfunktion där du kan söka efter en specifik butik, stad eller postnummer. Dessutom kan du se butiker i både Sverige, Norge och Danmark.


I vissa städer är utbudet något lägre men många butiker, t.ex. Rituals och Synsam har butiker i många stöder.


Prova att söka fram en butik där du vill handla!

Räkna på poängen

När du har sökt fram den butik du söker, kan du se var de butikerna finns. Om du t.ex. söker på "Rituals" får du fram alla Ritualsbutiker i Sverige, Norge och Danmark.


Du kan istället välja på att söka "Helsingborg" eller "Örebro" för att få reda på i vilka butiker du kan tjäna in eurobonuspoäng i just den stad du befinner dig i. Om du söker på en stad får du fram både butiker och restauranger i samma sökning.

Olika poäng och villkor

Under respektive butik finns en knapp "Läs mer". Den är bra att läsa på för att se om det finns några regler för just den butiken du vill handla i eller den restaurangen du vill äta på.


Här står också det viktiga. Att du ska dra ditt fysiska medlemskort i betalterminalen INNAN du betalar med ditt kreditkort. Uppe till höger i kanten ser du hur mycket poängintjäningen blir i just denna butiken.

Poängkampanjer

Håll utkik även bland de fysiska butikerna gällande poängkampanjer.

T.ex. under sommarmånaderna juni - juli - augusti har KOL i Helsingborg och Malmö haft dubbel poängintjäning, det vill säga totalt 100 poäng per 100 lapp. Det är klart att du tar notan om du är ute och äter med dina vänner, eller hur?


Och om du då väljer att betala med ett kreditkort som ger eurobonuspoäng, får du upp till 120 poäng per 100 lapp!

När kommer poängen?

En sak som kan vara bra att känna till är hur poängen förs över till ditt eurobonuskonto.


När du ska betala, oavsett om det är i en restaurang eller en butik, kommer betalningsförfarandet att se likadant ut. Du drar ditt kreditkort och i samband med att du drar kortet sker ett par saker. Dels betalar du din vara och kostnaden för ditt köp registreras på ditt kreditkort och du kan se kostnaden på ditt American Expresskonto. Här ser du dock bara poängsumman för det köp du genomfört med kreditkortet.


Dina poäng som genereras för att butiken du handlar i samarbetar med Eurobonus, alltså de extra poäng förutom de du tjänar med ditt kreditkort, kommer att registreras separat på ditt eurobonuskonto, och har alltså ingenting med din kreditkortsutgivare att göra.

Enklast att se denna poängintjäningen är att titta i SAS appen under kontoaktivitet eller på ditt eurobonuskonto på SAS.se.

Sammanfattning

Jag ser det lite såhär, alla inköp som görs, utan att generera eurobonuspoäng, är poäng som går förlorade. Och det är poäng som du skulle kunna använda till t.ex. flygresor eller hotellnätter. Ett bra tips är därför att ha bra koll på vilka butiker eller restauranger omkring dig som kan generera eurobonuspoäng. Se alltid till att ha ditt eurobonusmedlemskort och ditt kreditkort på fickan.


De fysiska butiker som samarbetar med SAS blir allt fler och ger vid betalning en bra skjuts i poängsamlingen. Extrapoängen du tjänar via detta sätt att handla är precis som vilka eurobonuspoäng som helst och går att använda därefter!


Tänk bara på att butiken måste finnas med på Eurobonus lista över butiker för att du ska kunna tjäna eurobonuspoäng.