Boosta din poängintjäning! - Fysiska butiker
Välkommen till en guide över hur du kan tjäna in ännu fler poäng i fysiska butiker och restauranger, oavsett hur du betalar!

Tjäna poäng - Fysiska butiker

Förutom att handla online, kan du även tjäna in eurobonuspoäng i fysiska butiker. Nu tänker du nog att du redan vet hur du ska göra, eftersom du kanske redan har handlat med ett kreditkort som genererar eurobonuspoäng?

Men det finns ytterligare ett bra sätt att tjäna in eurobonuspoäng, oavsett hur du väljer att betala!

Det är nämligen med ditt eurobonusmedlemskort. I den här guiden ska jag förklara hur det fungerar och visa var du kan tjäna in fler flygpoäng!

Fysiska butiker + medlemskort = Mycket poäng!

Varje månad ansluter sig fler och fler butiker, restauranger, bensinmackar, golfanläggningar och florister till SAS Eurobonus. Skillnaden mot onlinebutikerna är att du måste ha med dig ditt fysiska medlemskort in i butiken när du handlar, vilket du inte behöver när du handlar online. Ditt fysiska SAS Eurobonusmedlemskort ska inte vara med en betalfunktion, så ni läsare som har både ett American Express och ett SAS Eurobonus Mastercard, kanske tror att ert Mastercard är ert SAS Eurobonus medlemskort eftersom ert eurobonusnummer står på kortet. Dock är det inte det kortet du ska använda för den extra intjäningen. Det är det fysiska medlemskortet.


Poängintjäningen kan därför bli på två sätt även här! Dels för att du är medlem i SAS Eurobonus och dels om du betalar med ett kreditkort som ger Eurobonuspoäng. Normalt sett brukar poängen komma in till ditt Eurobonuskonto inom en eller ett par veckor, men ibland kan det ta upp till 8 veckor innan poängen landar på ditt eurobonuskonto. Hur funkar allt det här? Det ska jag förklara! Häng med ner på sidan!

Medlemskortet

Om du inte har ett fysiskt medlemskort, måste du beställa ett ifrån "Mina Sidor" på din eurobonussida på sas.se. Det viktiga är att det är ett medlemskort utan betalfunktion. Missta inte ditt SAS Mastercard för att även vara ett medlemskort, även om ditt eurobonusnummer står på kortet. Det är ett medlemskort utan betalfunktion som behövs för att tjäna poäng i fysiska butiker.


Beställ och vänta några dagar, så kommer kortet med posten!

Vart ska jag handla?

Precis som på onlinebutikerna, kan du välja bland kategorier av restauranger, butiker eller andra köpställen för att hitta de butiker du söker.


Det finns även en sökfunktion där du kan söka efter en specifik butik, stad eller postnummer. Dessutom kan du se butiker i både Sverige, Norge och Danmark.


I vissa städer är utbudet något lägre men många butiker, t.ex. Rituals och Synsam har butiker i många stöder.


Prova att söka fram en butik där du vill handla!

Räkna på poängen

När du har sökt fram den butik du söker, kan du se var de butikerna finns. Om du t.ex. söker på "Rituals" får du fram alla Ritualsbutiker i Sverige, Norge och Danmark.


Du kan istället välja på att söka "Helsingborg" eller "Örebro" för att få reda på i vilka butiker du kan tjäna in eurobonuspoäng i just den stad du befinner dig i. Om du söker på en stad får du fram både butiker och restauranger i samma sökning.

Olika poäng och villkor

Under respektive butik finns en knapp "Läs mer". Den är bra att läsa på för att se om det finns några regler för just den butiken du vill handla i eller den restaurangen du vill äta på.


Här står också det viktiga. Att du ska dra ditt fysiska medlemskort i betalterminalen INNAN du betalar med ditt kreditkort. Uppe till höger i kanten ser du hur mycket poängintjäningen blir i just denna butiken.

Poängkampanjer

Håll utkik även bland de fysiska butikerna gällande poängkampanjer.

T.ex. under sommarmånaderna juni - juli - augusti har KOL i Helsingborg och Malmö haft dubbel poängintjäning, det vill säga totalt 100 poäng per 100 lapp. Det är klart att du tar notan om du är ute och äter med dina vänner, eller hur?


Och om du då väljer att betala med ett kreditkort som ger eurobonuspoäng, får du upp till 120 poäng per 100 lapp!

När kommer poängen?

En sak som kan vara bra att känna till är hur poängen samlas på ditt konto? Och varför drar du två kort i terminalen?


När du ska betala, oavsett om det är i en restaurang eller en butik, kommer betalningsförfarandet att se likadant ut.


Först drar du ditt fysiska medlemskort (utan betalfunktion). I de flesta kortapparater står det då "Medges ej", vilket är helt rätt. Det finns ju inga pengar på det kortet? Sedan slår kassören in summan för köpet en gång till, men skillnaden är att du nu drar ditt betalkort istället.


Poängen du tjänar i butiken eller på restaurangen, det vill säga den summa som står på den blåa fliken vid varje butiks informationssida, kommer att registreras på ditt medlemskort. Efter någon eller ett par veckor, kommer poängen att dyka upp som en notis på ditt eurobonuskonto. Enklast är att se detta i SAS appen under kontoaktivitet.


Poängen du tjänar genom att dra ditt kreditkort, kommer till ditt eurobonuskonto precis som när du gör andra inköp i t.ex. en mataffär eller en bensinmack.

Sammanfattning

Jag ser det lite såhär, alla inköp som görs, utan att generera eurobonuspoäng, är poäng som går förlorade. Och det är poäng som du skulle kunna använda till t.ex. flygresor eller hotellnätter. Ett bra tips är därför att ha bra koll på vilka butiker eller restauranger omkring dig som kan generera eurobonuspoäng. Se alltid till att ha ditt eurobonusmedlemskort och ditt kreditkort på fickan.


De fysiska butiker som samarbetar med SAS blir allt fler och ger vid betalning en bra skjuts i poängsamlingen, särskilt om du både har ett medlemskort och ett kreditkort. Extrapoängen du tjänar via medlemskortet är precis som vilka andra extrapoäng som helst och kan användas därefter.


Tänk bara på att butiken måste finnas med på Eurobonus lista över butiker för att du ska kunna tjäna eurobonuspoäng.