Steg 3. 

Börja samla poäng!

Varje gång jag handlar mat i affären, tankar min bil, klipper mig hos frisören, äter på restaurang eller handlar födelsedagspresenter, tjänar jag eurobonuspoäng. 

Hur kan detta då komma sig? Jo, principen är inte så svår. Jag betalar helt enkelt alla mina inköp med två olika kreditkort som genererar eurobonuspoäng. Dessa kreditkorten är kopplade mot mitt eurobonuskonto och. för varje 100-lapp jag handlar för, oavsett butik, får jag eurobonuspoäng. På så sätt, kommer jag alltså närmre en flygresa, varje gång jag handlar i affären, eller tankar bilen. 

    

Varför har jag då två kort, räcker det inte med ett? - Jo egentligen hade jag klarat mig med ett kort, men jag vill maximera min poängintjäning, och maximera förmånerna med de båda korten jag använder, då det skiljer lite på förmåner och vad de olika korten kan ge i belöning. Läs mer om det här, där jag berättar om de olika korten som genererar SAS-poäng.. 

På de allra flesta köpställen jag handlar på, använder jag mitt American Express Elite Card, som ger 20 eurobonuspoäng, per spenderad 100-lapp. På de ställen som inte accepterar American Express, använder jag mig av SAS Eurobonus Mastercard Premium. På så sätt optimerar och maximerar jag intjäningen av eurobonuspoäng.

     Det jag behöver göra när jag handlar är helt enkelt att dra mitt kort, och istället för att summan dras ifrån mitt bankkonto, får jag en räkning i slutet på månaden som jag betalar direkt, precis som en elräkning eller en mobilräkning. 

     En gång i månaden, sker sedan en överföring av ihoptjänade eurobonuspoäng ifrån respektive kreditkortsbolag, till mitt eurobonuskonto, där alla mina flygpoäng samlas.


Handla och få poäng

SAS Eurobonus har samarbete med flera hundra olika företag, butiker och restauranger. Hur du tjänar poäng kan delas upp i två olika intjäningssätt; Fysiska butiker eller onlinebutiker.


När du handlar online via SAS Webshop finns c:a 500 företag och onlinebutiker där du genom att enbart logga in på ditt Eurobonuskonto tjänar olika mycket poäng, allt ifrån 10 poäng per 100-lapp till flera tusen poäng för ett enda inköp, beroende på varan!


På sidan för fysiska butiker listas helt enkelt fysiska butiker eller restauranger där du som eurobonusmedlem måste koppla ihop ditt kreditkort med ditt eurobonuskonto för att tjäna ytterligare eurobonuspoäng.


Oavsett var du handlar, Online eller i de fysiska butikerna som har samarbete med eurobonus, kan du tjäna poäng dels på att vara eurobonusmedlem, och dels på att ha ett kreditkort som ger eurobonuspoäng!

En guide för poängintjäning!

Klicka på någon av bilderna nedan för att komma till respektive guide för hur du tjänar poäng i SAS webshop samt hur du tjänar extra poäng i vanliga butiker och restauranger som samarbetar med SAS Eurobonus.

Onlinebutiker

Fysiska butiker

Hyr bil 

SAS Eurobonus har samarbete med Avis, Budget, Sixt och Hertz. Det innebär att om man hyr en bil med någon av dessa företag får man eurobonuspoäng per bokning. Hur mycket poäng man tjänar, beror helt och hållet på hur lång bilhyran är, vilket bolag man hyr av och om det är någon aktuell poängkampanj.

    I Januari hade Avis en kampanj som gav 10 000 extrapoäng för varje bilhyra längre än tre dygn. Om man således bokade 10 bilhyror, fick man 100 000 poäng efter avslutad hyra, Totalkostnaden var strax under 8000 kronor som billigast. Översatt i resor, är det en billig businessbiljett, och har man då en 2-4-1 voucher ifrån American Express? Ja då är det två personer som åker i business för c:a 8000 kronor plus skatter. Kampanjen gällde bilhyror som bokades i januari innan ett visst datum, och bilen skulle hyras innan 31/12 2018.


Att hyra bil genom en samarbetspartner som ger SAS-poäng är ett bra sätt att tjäna in fler eurobonuspoäng. Dessutom har man som eurobonusmedlem ofta extra förmåner såsom gratis extrachaufför eller rabatt.


Och glöm inte att alltid registrera ditt Eurobonusnummer vid bokningen!

Hotellnätter ger poäng

Det är inte bara flygresan till din destination som ger eurobonuspoäng. Nätterna på hotell kan också ge eurobonuspoäng. Det finns ett antal hotell som för varje övernattning ger eurobonus extrapoäng. 

Om man reser väldigt sällan, är det enligt mig bättre att samla poängen för övernattningen till sitt eurobonuskonto.     

    Om man reser lite oftare, anser jag det är bättre att fokusera på en eller flera hotellkedjors lojalitetsprogram för att samla poäng och jaga högre status hos det aktuella hotellet eller den kedja hotellet är med i. 

    En högre status hos en eller flera hotellkedjor ger olika förmåner, såsom matcheckar / gratis mat, frukost, rabatter mm. Det finns ett stort antal hotellkedjor och ett lika stort antal lojalitetsprogram. 


Håll utkik! Inom kort kommer en separat sida här på poängresan.se för hotellpoäng och lojalitetsprogram!     

Välkommen till min vardag!

I detta avsnitt berättar jag mer i detalj hur jag använder mina kort och varför.