Tjäna poäng när du betalar dina räkningar eller fakturor

- Betala din hyra och tjäna samtidigt poäng mot nästa resa!

Betalo

Betalo är en tjänst som tar poängsamlandet till en ny nivå vad gäller både mängd insamlade poäng och hängivenheten till samlandet. Om man som poängsamlare vill expandera sin poängintjäning ytterligare, maximera sina poängintäkter i vardagen, eller kanske spendera de där sista tusenlapparna för att få ihop en halvaprisetvoucher, då är Betalo rätt lösning!


Och du gör det samtidigt utan att egentligen öka dina vanliga utlägg - Du gör det samtidigt som du betalar dina räkningar eller en faktura.

Betalo använder helt enkelt ditt kreditkort för att ge dig en högre spendering - och mer bonus på ditt konto! Så istället för att du betalar en räkning via din internetbank, "samlar" du fler räkningar på ett ställe och du får samtidigt mer eurobonuspoäng och du når din voucher snabbare!


Hur går det till? Det ska jag beskriva för Dig i några enkla steg. Men först, ska jag berätta om hur jag använder Betalo och varför.Mitt betalo - Såhär gör jag!

Först och främst. Ett av mina allra största intressen är poängsamling och jag tror inte att någon av er har missat det efter ett besök här på Poängresan. I början av min resa som poängsamlare var ett av mina bekymmer att maximera min poängintjäning, till så liten kostnad som möjligt och försöka få ihop så många halvaprisetvouchers så möjligt med hjälp av mina kreditkort ifrån American Express. Eftersom jag använder både Amex Elite och Amex Premium har jag möjligheten att få upp till tre vouchers per år (3X150 000 kr i spend per kalenderår).


Tack vare att jag måste uppnå 450 000 kr per kalenderår i spendering för att uppnå de tre voucherna, ökar också "kraven" på mig vad gäller just spendering, och jag kanske inte alltid kan eller vill köpa en massa produkter enbart för att få eurobonuspoäng. Därför valde jag i början av 2016 att skaffa Betalo, vilket hjälpte mig att maximera spenderingen och även min poängintjäning.

Till en början valde jag att bara betala min hyra med Betalo. Ganska snart valde jag att även betala mina andra räkningar såsom bredband, mobilräkning och service på bilen, med hjälp av Betalo. Detta gjorde att jag tjänade in 2000-2500 poäng extra per månad. Och för den som är snabb i huvudräkning, innebär detta c:a 30 000 extra eurobonuspoäng per år. Det enda som kostade mig något i användningen, var 2,5 % av den inbetalade summan på räkningen. Betalade jag en räkning på 10 000 kr, blev jag debiterad 10250 kr på min amexräkning. För det är nämligen så det fungerar. Summan du betalar med betalfunktionen Betalo, det dras på ditt American Expresskort. Och det är det som är det fiffiga! Att jag kunde använda mina kreditkort till att få mer eurobonuspoäng.


Jag hade såklart en tanke i början på om de 2,5% i avgift var värt utgiften. Men efter att ha använt Betalo i över fyra år, kan jag ge ett par exempel och ett par fördelar med användandet. Den egentliga nackdelen är ju att det blir marginellt högre kostnad, men jag ska stolpa upp några räkneexempel här nedan och på så vis visa hur jag genom åren har tjänat på på användandet av Betalo!

Räkneexempel på användande av Betalo

Tjänar eller förlorar jag på att använda Betalo?

Exempel 1

Om du skaffar ett Amex Premium kreditkort betalar du 1200 kr per år i kortavgift. Din årliga spendering på kreditkortet är c:a 100 000 kr varpå du behöver spendera ytterligare 50 000 kr för att nå upp till din halvaprisetvoucher som genererar en bonusresa för halva priset.


Om du således använder Betalo för att betala räkningar för 50 000 kr blir denna kostnaden 50 000 X 2,5%, dvs 1250 kr.


Med en spendering på 150 000 kr med Amex Premium har du tjänat ihop 22 500 eurobonuspoäng.


Skulle du dessutom använda eurobonusshoppen och samarbetspartners såsom Rituals eller Webhallen via Eurobonus, och tjäna in ytterligare 7500 eurobonuspoäng, når du upp till de 30 000 poäng som krävs för en USA-resa i SAS Go.


Då har du haft en total utgift på 1200 + 1250 = 2450 kr för att nå upp till en USA resa. Lägg till flygskatten på bonusresan så hamnar du precis under 3000 kr för en flygresa till USA, tur och retur, där bagage ingår samt biljetten är fullflex vad gäller avbokning och ombokning. Hade du betalt en biljett för pengar med den flexibiliteten hade den kunnat kosta tre gånger så mycket.


Ett ganska bra exempel på hur man till en liten kostnad kan spara en rejäl slant!

Exempel 2

Tänk dig exemplet ovan där du har ett Amex Premium ( eller Amex Elite) och du samlar så mycket eurobonuspoäng du bara kan för att kunna åka iväg på en riktigt lång resa, där du vill åka i någon av de högre kabinklasserna såsom First Class Eller Business Class.


Du letar efter bonusbiljetter till t.ex. Singapore dit poängpriset med Star Alliance är 195 000 eurobonuspoäng för en tur- och returresa för en person. Du har 175 000 eurobonuspoäng men innehar redan en halvaprisetvoucher och behöver därför bara eurobonuspoängen.


Kostnaden för att boka en sådan resa i pengar mellan t.ex. Köpenhamn och Singapore är c:a 58 000 kr för två resenärer, tur och retur (räknat på resa i September 2021 med Business Lite).


Om du isåfall behöver samla in 20 000 poäng och betala räkningar med Betalo, skulle du behöva betala räkningar för 135 000 med Amex Premium, eller 100 000 med Amex Elite. Kostnaden skulle isåfall bli 3375 kr med Amex Premium, och 2500 kr om du har ett Amex Elite.


Så för en kostnad om c:a 3000 kr, får du alltså ihop 20 000 extra poäng som samtidigt gör att du halverar poängpriset på en resa till Sydostasien och betalar 195 000 eurobonuspoäng istället för 390 000!


Total kostnad med flygskatter skulle landa på c.a 1500 kr per passagerare (jämfört med c:a 30 000 per passagerare för en biljett betald i pengar).

Hur går det till?

Ett par enkla steg sen är räkningen betald och poängen är på väg!

Kom igång med Betalo


Steg 1

Ladda ner Betalo ifrån App Store på din iPhone eller Google Play om du har Android.


Appen är gratis och du loggar in med ditt Mobila BankID = Säkert att använda!

Steg 2

Registrera ett eller flera av dina kreditkort i appen.


Detta underlättar för framtida betalningar då du väljer vilket kort du vill betala med innan du fyller i fakturauppgifterna.

Steg 3

Leta upp dina räkningar och börja betalningen av din räkning, men i Betaloappen. När du skrivit in alla uppgifter ser du en sammanställning av betalningen inkl. den avgift på 2,5% köpet kostar.

Steg 4

Sista steget är att genomföra betalningen. Det tar ett par dagar för betalningen att genomföras så tänk på att ha lite marginal till förfallodatum.


På din kreditkortsfaktura kommer det sedan stå "Betalo" och inte det företag dit fakturan var ställd.