Boka bonusresor med SAS

Enkelt bokningssystem med fasta poängpriser

Att boka en bonusresa med SAS är en väldigt enkel process som går till på samma sätt som vid bokning av en biljett betald för pengar, med den enda skillnaden att man vid bokning av en poängresa bockar för en ruta vid sökningen, att resan ska betalas med poäng istället för med pengar. Det viktiga är såklart att man har tillräckligt mycket poäng för att boka den biljett man önskar.

Poängpriset för en resa varierar ifrån 10 000 poäng till 100 000 poäng beroende på bokningsklass, avreseort och destination.

Resor inrikes inom Norden: 10 000 poäng för SAS Go och 20 000 poäng för SAS Plus

Resor inom Norden, ex. Sverige - Danmark: 20 000 poäng för SAS Go och 30 000 poäng för SAS Plus

Resor Norden till Europa: 30 000 poäng för SAS Go och 50 000 poäng för SAS Plus.

Resor ifrån Norden till USA eller Asien, 60 000 poäng för SAS Go, 80 000 poäng för SAS Plus och 100 000 poäng för SAS Business.

Ovan poängpriser är för en tur och returresa och flygskatter tillkommer. Flygskatten är olika beroende avreseort och destination, men t.ex. en resa i SAS Business ifrån Köpenhamn till San Francisco tur och retur, kostar c:a 450 kr.

Om man enbart vill boka en enkelresa, är poängpriset 60% av tur och returpriset. T.ex. Kiruna - Malmö, 6000 poäng.

Dags att påbörja din poängbokning!

Såhär ser SAS hemsida ut, där du ska göra din bokning. För att underlätta bokningen, se till så att du har loggat in (klicka på den vitblåa figuren i högre övre hörnet och logga in på ditt SAS-konto. Då ser du också hur mycket eurobonuspoäng du har, samt om du har några rabatter / kampanjer att utnyttja (mer om detta senare). Se till så att rutan för "Poäng" är ibockad innan du trycker på "Sök".

Ange Avreseort, Destination, samt önskade datum för avresa och hemresa, samt antal personer som ska resa. Tänk på att du måste ha poängen för det antalet personer du vill resa med för att kunna genomföra din resebokning. När du fyllt i uppgifterna, klicka på SÖK!

När du har klickat på SÖK, kommer du till denna menyn. Den finns nu två alternativ, men för att boka en ren poängresa är det den övre länken som ska användas, POÄNG Bästa pris. Det är också där som din eventuella 2-4-1 voucher med American Express är synlig.

Det undre alternativet är ett alternativ där man kan betala en resa med både pengar och poäng, men jag anser att det alternativet inte är lika prisvärt. Dock är tillgängligheten på platser större med det nedre alternativet, men kostnaden blir också högre. Välj den övre länken för att komma vidare i poängbokningen.

När det kommer till att välja sin bonusresa är valmöjligheten hög, beroende på platstillgång. Flest platser finns såklart i SAS Go (ekonomiklass) men det kan även finnas god tillgång i SAS Plus, och ju närmre resan närmar sig, också god tillgång i SAS Business. När du har valt dina resedatum, ser du som i bildspelet nedan, olika biljettalternativ beroende på dag för avresa. Det går också att kombinera biljetterna så att du t.ex. flyger SAS Go på utresan och SAS Business på hemresan, istället för att flyga SAS Plus båda vägarna. Poängkostnaden skulle isåfall bli 80 000 poäng per person, eller 40 000 poäng om du reser själv med en 2-4-1 voucher.

Ovanför rutan där du väljer avreseort / destination och datum, finns nedan knappar. Om du har en 2-4-1 voucher ifrån American Express, rabatt med Fly Premium, eller det pågår en poängkampanj hos SAS just då, kommer den rabatten / kampanjen att synas här. Som ni kan se på den nedre bilden, har jag två rabattmöjligheter, både Fly Premium och en Amex 2-4-1 voucher. Jag kan dock inte kombinera de båda rabatterna utan får välja den ena av dom.

När du kommer till menyn för att fylla i dina (eller någon annans uppgifter) gör du precis likadant som vid en vanlig resebokning. Även om du anger ditt eurobonusnummer, genererar denna typen av bonusbiljetter inga poäng för själva resan. Vill du vara snäll, så kan du boka en resa och ge bort till någon annan. Är ni två som reser? Isåfall anger du dina egna uppgifter först, och sedan din medresenär. Om du har loggat in på ditt eurobonuskonto, kommer dina uppgifter att fyllas i automatiskt under resenär 1.

Sista steget i bokningen! Nu återstår enbart betalning av resan, och såklart får du eurobonuspoäng även för skatterna du betalar! (förutsatt att du betalar med ett kreditkort som genererar eurobonuspoäng). Du tjänar dock inga poäng på själva flygningen.

Som du kan se här nedan, är det en bonusresa i SAS Business bokningen gäller. Och kostnaden i pengar: 428 kr!

(Värt att nämna är att jag vid just denna bokningen, inte applicerat någon rabatt alls. Hade bokningen redan varit rabatterad, hade det riktiga poängpriset stått här).

Bra att veta om din bonusresa!

Efter bokning

Du har rätt att välja sitt platsbåde under och efter att din bokning är genomförd. Om du har bokat en bonusresa i SAS Business eller SAS Plus, ingår platsreservation i din bokning. Om du har bokat en SAS Go biljett, ingår såklart en sittplats, men om du vill välja en extra bra plats i Go kabinen, t.ex. med mer benutrymme, tillkommer en extra avgift (under förutsättning att du inte är Eurobonus Gold eller Diamond).


Fler fördelar med en bonusbiljett


Avbokningsbar

En bonusbiljett är alltid avbokningsbar upp till 24h innan avresa. Vid avbokning får du tillbaka både flygskatter, poängen och vouchern, förutsatt att poängen och vouchern är fortsatt giltig. Har vouchern gått ut men inte poängen, får du enbart tillbaka poängen.

Ombokningsbar

Du har rätt att göra ombokningar, ändra datum, avreseort, flight, bokningsklass mm. fram till 24h innan avgång. Kostnaden för varje bokning är 150 kr per biljett (0 :- om du är Eurobonus Diamond)

50 % poängpris för barn

Barn mellan 2-11 år betalar enbart halva poängpriset för en bonusresa. Det innebär att du kan resa två vuxna och ett barn till USA i SAS Business för 150 000 poäng, med en 2-4-1 voucher samt barnrabatten.

Byta flygbolag på ena rutten?

Om du har en 2-4-1 voucher med ett Amex Premium eller Amex Elite, kan du kombinera flera olika flygbolag i bokningen. Om du initialt bokar SAS men hittar en biljett med ett annat Star Alliancebolag, kan du ändra ena rutten hos SAS bokningsservice.