Kreditkort, ja eller nej?

För det första. Ett kreditkort är vad det låter som, det är ett kort med kredit. Om man handlar med ett kreditkort, får man en räkning som ska betalas i slutet av månaden. Med korten kopplade till SAS ifrån American Express samt Mastercard, betalar man ingen ränta på sina inköp under förutsättning att man betalar in det belopp man utnyttjat, innan sista betalningsdag som står på fakturan, och att man betalar in hela summan som man utnyttjat. 

    En förutsättning för att skaffa ett kreditkort är att man har bra koll på sin ekonomi! Om man vet med sig att ekonomi är svårt och man har lätt för impulsköp eller att spendera mycket pengar utan att veta om man egentligen har råd med inköpen man gör, då är ett kreditkort inte rätt köpsätt.Kreditkort i allmänhet

Vad är då fördelen med att ha ett kreditkort? 

Det beror såklart på vilket kreditkort man som kund skaffar och vad man har tänkt att använda kortet till. I mitt fall använder jag tre olika kreditkort för att maximera mina förmåner, min poängintjäng och reseförsäkringar. Jag berättar mer om respektive kort på sidorna nedan om de olika kreditkorten.

    

För mig är kreditkort en stor fördel när jag reser. Hotell, biluthyrningsfirmor och andra företag, reserverar ofta en viss summa pengar i samband med att man bor, hyr bil eller på annat sätt använder deras tjänsteutbud. Med mitt vanliga bankkort reserverades summan på mitt bankkonto vilket gjorde att jag inte kunde använda de pengarna på länge. Med mina kreditkort belastar inte reservationen mitt bankkonto på samma sätt. Istället sker enbart en reservation på kreditkortet som sedan återgår, utan att jag har haft ett pengar reserverade på mitt bankkonto.

    Olika kreditkort ger olika förmåner såsom olika typer av reseförsäkringar, hotellmedlemskap, olika poängsystem med mera. Läs mer om respektive kreditkort som genererar SAS Eurobonuspoäng ifrån American Express samt SEB Mastercard.