SAS Eurobonus American Express Premium Card

SAS Eurobonus American Express Premium Credit Card är enligt mig det bästa kortet att skaffa om man vill börja samla flygpoäng. Kortet är mellanmodellen av de tre SAS-kopplade kreditkorten ifrån American Express, som genererar Eurobonuspoäng. Kortet ger bl.a:

- 15 extrapoäng per spenderad 100-lapp

- 100 kr i månadsavgift / 1200 kr per år.

- En omfattande reseförsäkring

- Möjlighet att få en 2-4-1 voucher per kalenderår (efter en spendering på 150 000 kr på ett kalenderår). Vouchern kan sedan användas 

  för att boka en poängresa med SAS eller Star Alliance till hela världen, till halva poängpriset. Destinationen avgörs av hur mycket 

  poäng du har! 

- Förtur till konsertbiljetter och andra evenemang tack vare medlemskapet i American Express.

Ett extrakort ingår!

I Premiummedlemskapet, ingår ett extrakort. Det innebär att du även kan skaffa ett kort till din sambo, förälder eller ett syskon. Alla poäng som extrakortmedlemmen genererar, hamnar på Ditt eurobonuskonto. Alla inköp hamnar på din faktura och på så sätt kan du öka din spendering och öka din poängintjäning.

Från 15 eurobonuspoäng per 100-lapp!

Premium card ger 15 extrapoäng för varje spenderad 100-lapp, i vanliga butiker eller på nätet. Om man dessutom kopplar ihop sitt kreditkort med sitt eurobonusnummer, kan man få ytterligare poäng med Eurobonus samarbetspartners!

Ett bra kort för poängsamlaren likaväl som businessresenären!

Jag tycker att Amex Premium är det bästa "all round kortet" till en rimlig kostnad. Kortet erbjuder möjligheten att inneha ett American Expresskort till en rimlig kostnad men samtidigt få chansen att åka iväg på en lyxig resa med den intjänade 2-4-1 vouchern och sina insamlade eurobonuspoäng!

2-4-1 voucher 

(TwoForOne)

Om du spenderar 150 000 kronor på ett kalenderår, får du en voucher, eller rabattkod, som gör att du kan boka en poängresa med SAS eller Star Alliance, till halva poängpriset. Antingen väljer du att resa ensam eller så kan du ta med din sambo, en familjemedlem eller en kompis, därav namnet 2 för 1-voucher. Det innebär att om du har 100 000 poäng, så kan ni åka två personer i businessclass, från t.ex. Stockholm till Los Angeles och enbart betala flygskatterna. Om en sådan resa skulle betalas med pengar, skulle den kosta mellan 40 000-50 000 kronor. Med poäng kostar den resan 100 000 poäng, 1 st 2-4-1 voucher samt c:a 1000 kronor i skatter. 


Med ett Premium Card, kan du få upp till en voucher på ett kalenderår, om du uppnår en spendering på 150 000 kronor under ett kalenderår. 


Vouchern är giltig att använda innestående år, samt året därpå. Så om du får en voucher i Oktober 2021, kan du använda den för att boka resor senast 31/12 2022. Det innebär att du kan boka resor som sker under 2023 men när voucherns giltighetstid har passerat kan du inte ändra resan och om du avbokar resan får du inte heller tillbaka vouchern.

Har du frågor kring Amex Premium?

Har du frågor kring ditt Amex Premium? Hur ska man göra för att boka resor eller hur optimerar man som poängsamlare sin poängintjäning?


Tveka inte att höra av er för att ställa frågor kring poängresor, poängintjäning eller vilket kreditkort jag anser är bäst för er?

Kontakta mig isåfall gärna via mitt kontaktformulär!Kreditkort med 15,99% årsränta. Vid fullt kreditutnyttjande om 110 000 kr under 12 månader är den effektiva räntan 19,30% (Sept 2016)

Kreditgräns från 20 000 kr upp till 300 000 kr