SAS American Express Elite Credit Card

Elite Card är det av de tre SAS-kopplade kreditkort ifrån American Express som ger mest förmåner, och eurobonuspoäng. Är du, eller vill bli, en frequent flyer, med målet att få högre statusnivå inom SAS Eurobonus, är Elite Card kortet för dej! Jag använder själv Elite Card just för att det höjer min statusnivå inom SAS Eurobonusprogram och Elitekortet gör att jag alltid innehar minst Silverstatus. Förutom att jag får de 20 000 statusgrundande poängen varje år ger Elite Card bl.a. följande:


- 20 poäng per spenderad 100–lapp, (30 poäng per 100-lapp om man handlar flygbiljetter på sas.se)

- 18 000 eurobonus extrapoäng i välkomstbonus, om man ansöker om ett SAS Amex Elite Card via en värvningslänk. (Bonusen får du efter en spendering på 20 000 kr inom tre månader från att du mottagit ditt kort)

- En omfattande reseförsäkring, inkl. självriskeliminering på hyrbil!

- Möjlighet att uppnå 2 st "2-4- 1 voucher" per kalenderår. (för att uppnå 2 vouchers, krävs en spendering på 300 000 kronor på ett  

  kalenderår, för 1 voucher, krävs en spendering på 150 000 kr på ett kalenderår)

- Förtur till konsertbiljetter och andra evenemang. Som kund hos American Express får man reda på när biljetterna ska släppas och  

  möjlighet att köpa dessa tidigare än icke medlemmar. 

Årsavgift 4800 :- 

Elite Card har en årsavgift på 4800 kronor, eller 400 kr per månad beroende på hur man vill betala för sitt kort. I det priset ingår bl.a. en omfattande reseförsäkring. Dessutom är man alltid minst Silvermedlem i Eurobonusprogrammet, tack vare de årliga 20 000 baspoängen som ingår!.

Med Elite Card finns även möjligheten att få upp till två "2-4-1 vouchers" vilket i praktiken halverar poängkostnaden på en bonusresa för upp till två personer.

Tre extrakort ingår

Med Elite Card ingår tre extrakort, vilket innebär att upp till tre familjemedlemmar eller vänner får ett varsitt kort där du som huvudkortinnehavar får poängen på deras inköp till ditt eurobonuskonto. Fakturan på inköpen kommer till dig som är huvudkortsinnehavare. På detta sättet ökar din poängintjäning och du når snabbare en voucher!

20-30 eurobonuspoäng per  100-lapp 

För varje spenderad 100-lapp tjänar du 20 eurobonuspoäng. Vid köp av flygbiljetter på sas.se, är poängintjäningen istället 30 poäng per 100-lapp.


Det innebär alltså att efter varje spendering på 150 000 kronor, har du tjänat ihop till minst en tur och returresa till USA eller Asien med SAS Go (ekonomiklass) . Om man dessutom lyckas tjäna in ännu fler poäng, t.ex. handlar i SAS webshop, flyger med SAS och Star Alliance samt hyr bil med en av SAS samarbetspartners, kan det istället leda till en resa i SAS Business!

Bonus genom att värva, och bli värvad! 

Om du är befintlig användare av ett American Expresskort idag, kan du få en värvningsbonus genom att bjuda in en ny användare till American Express.


Om du inte har ett American Express idag, men vill börja samla flygpoäng, kan du bli inbjuden och ansöka genom en värvningslänk. På så sätt kan du få en rejäl välkomstbonus efter en viss spendering. 


Klicka här för att ansöka om ett Amex Elite och börja samla flygpoäng!


När du fått hem ditt eget kort, kan du börja bjuda in dina vänner och bekanta till Amex, och på så sätt öka ditt eget poängsaldo, samtidigt som du hjälper dem mot sin första poängresa!

2-4-1 voucher 

(TwoForOne)

Om du spenderar 150 000 kronor på ett kalenderår, får du en voucher, eller rabattkod, som gör att du kan boka en poängresa med SAS eller Star Alliance, till halva poängpriset. Antingen väljer du att resa ensam eller så kan du ta med din sambo, en familjemedlem eller en kompis,  därav namnet 2 för 1-voucher. Det innebär att om du har 100 000 poäng, så kan ni åka två personer i businessclass, med SAS från t.ex. Stockholm till Los Angeles och enbart betala flygskatterna. Om en sådan resa skulle betalas med pengar, skulle den kosta mellan 40 000-50 000 kronor. Med poäng kostar den resan 100 000 poäng, 1 st 2-4-1 voucher samt c:a 1000 kronor i skatter. 

Med ett Elite Card, kan du få upp till två vouchers på ett kalenderår, om du uppnår en spendering på 300 000 kronor under samma kalenderår. 

Vouchern är giltig innestående år, samt året därpå. 

Skaffa extrakort

Ett tips är att skaffa extrakort till din sambo, barn eller föräldrar. Desto fler kort som är kopplade till Ditt konto, desto mer ökar poängintjäningen och du närmar dej en voucher snabbare. 

Alla inköpen kommer på huvudkortinnehavarens faktura, men det går enkelt att skilja inköpen åt och se vem som gjort vilka inköp med vilket kort.

Betala snabbare

Du kan när som helst betala det du handlat på ditt kort. Du behöver inte vänta på att fakturan landar i din brevlåda. Ditt OCR-nummer är alltid detsamma varpå det är enkelt att göra inbetalningar.

På så sätt höjs din kredit igen, och du kan fortsätta att handla!

Vill du ha tips och hjälp? 

Syftet med Poängresan.se är att inspirera och hjälpa fler att hitta bra flygbiljetter och främst, att kunna resa för poäng. Jag svarar gärna på frågor om hur ni kan optimera poängintjäning, och hur ni kan boka resor och flyga för poäng! 

Om ni har frågor, vill få tips eller om ni vill bli rekryterade till American Express, och därigenom få en välkomstbonus, kontakta mig genom mitt kontaktformulär!

Vill du bli värvad till Elite Card och få en välkomstbonus? 

* Välkomstbonusen på 18 000 extrapoäng erhåller du efter en spendering på 20 000 kronor med ditt kort, inom tre månader från att du mottagit kortet. Din välkomstbonus, samt poängen du erhåller för en spendering på 20 000 kronor, räcker för att två personer ska kunna åka på en inrikesresa inom Sverige, tur och retur i SAS Go. 


JUST NU 0 KR I MÅNADSAVGIFT DEN FÖRSTA MÅNADEN MED AMEX ELITE, DÄREFTER 400 Kr i månaden!Ansök via denna värvningslänk för att kunna erhålla en välkomstbonus. Bonusen får man inte om man ansöker via American Express hemsida, utan kan bara erhållas via en värvningslänk!

Kreditkort med 15,99% årsränta. Vid fullt kreditutnyttjande om 135 000 kr under 12 mån är den effektiva räntan 22,08% (Sept 2016)

Kreditgräns från 30 000 kr upp till 600 000 kr.