SAS Eurobonus American Express Classic Credit Card

SAS Eurobonus American Express Classic Credit Card är det billigaste kortet ifrån American Express som är kopplat gentemot SAS och Eurobonus. Kortet är ett enklare kort i form av mindre poängintjäning per 100-lapp och den 2-4-1 voucher som man kan få med kortet, gäller enbart inom Europa och med SAS. Vouchern erhåller man vid en spendering på 100 000 kronor på ett kalenderår.

 

Är man ny vad gäller poängsamlande och vill ha ett kort utan årsavgift, är Classic Card ett bra kort att prova och inleda sitt samlande med, även om jag anser att Premium Credit Card är en bättre instegsmodell, då poängintjäningen är högre samt att det just nu är kampanj på American Express Premium Credit Card, där kortet erbjuds utan årsavgift första året.

 

Med Classic Credit Card får man som kund:

- 10 poäng per spenderad 100-lapp.

- Möjlighet att få en 2-4-1 voucher per kalenderår (efter en spendering på 100 000 kr på ett kalenderår). Vouchern kan sedan användas

för att boka en poängresa med SAS inom Europa till halva poängpriset. 

- Förtur till konserter och andra evenemang tack vare medlemskapet i American Express.

Just nu gratis årsavgift

Det är just nu fri årsavgift på att skaffa Classic Credit Card. Då kortet är gratis ingår inte lika mycket förmåner som med Premium och Elite Credit Card. 


Från 10 eurobonuspoäng per 100-lapp!

Classic Card ger 10 eurobonuspoäng för varje spenderad 100-lapp, i vanliga butiker eller på nätet. Om man dessutom kopplar ihop sitt kreditkort med sitt eurobonusnummer, kan man få ytterligare poäng med Eurobonus samarbetspartners!

För nybörjaren - och prova på

Amex Classic passar för användaren som är ny vad gäller kreditkort eller för den som vill ha ett kort som inte kostar att inneha.


Kortet ger inga större fördelar såsom extra reseförsäkring men vissa saker ingår faktiskt! Bl.a. förtur till konsertbiljetter och chansen att få en halvaprisetvoucher inom Europa!

2-4-1 voucher 

(TwoForOne)

Vid en spendering på 100 000 kronor på ett kalenderår, får brukaren av Classic Credit Card en 2 för 1 voucher, eller rabattkod, som gör att en eller två personer kan resa för halva poängpriset med SAS inom Europa. Det innebär att om du har 30 000 poäng på ditt eurobonuskonto, kan två personer åka i SAS Go, från t.ex. Köpenhamn till Paris, och enbart betala för flygskatterna. Vouchern skiljer sig alltså ifrån den voucher som användaren av Premium Card eller Elite Card kan uppnå. Den senare vouchern gäller inom både SAS och Star Alliance, och för bonusresor till destinationer i hela världen.

Kreditkort med 15,99% årsränta. Vid fullt kreditutnyttjande om 95 000 kr under 12 mån är den effektiva räntan 18,10% (Maj 2017).

Kreditgräns från 12 000 kr upp till 200 000 kr.