Kreditkort, ja eller nej?

För det första. Ett kreditkort är vad det låter som, det är ett kort med kredit. Om man handlar med ett kreditkort, får man en räkning som ska betalas i slutet av månaden. Med korten kopplade till SAS ifrån American Express samt Mastercard, betalar man ingen ränta på sina inköp under förutsättning att man betalar in det belopp man utnyttjat sedan senaste brytdatum på sitt kreditkort. Man betalar därför ingen ränta på sina köp under förutsättning att man betalar räkningen när den kommer, och inte delar upp betalningen. 

    En förutsättning för att skaffa ett kreditkort är att man har bra koll på sin ekonomi!

Kreditkort i allmänhet

Vad är då fördelen med att ha ett kreditkort? 

Det beror såklart på vilket kreditkort man som kund skaffar och vad man har tänkt att utnyttja kortet till. I mitt fall använder jag tre olika kreditkort för att maximera mina förmåner och reseförsäkringar. Mer om respektive kort på sidan om de olika kreditkorten.

    En stor fördel med kreditkort, är när jag reser. När hotell och andra företag, reserverar en summa pengar, dras och belastar inte reservationen mitt bankkonto. Istället sker enbart en reservation på kreditkortet som sedan återgår, utan att jag har behövt ligga ute med pengar.

    En annan klar fördel med kreditkortet är de olika reseförsäkringar och förmåner som kan ingå. Läs mer under respektive kort för att se vad som ingår!