Bo på hotell för dina eurobonuspoäng!

Vill du hellre bo på hotell för dina eurobonuspoäng? Då ska jag visa hur du enkelt bokar en eller flera hotellnätter!

Hotellnätter - semester eller hemester?

Att boka en eller flera hotellnätter för dina eurobonuspoäng kan göra att hela din semester (eller hemester) blir i det närmaste kostnadsfri, sånär som på en eventuell flygskatt för en bonusbiljett och lite mat. Utbudet för att boka hotellnätter varierar såklart beroende på din destination, när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Rutinen för bokning av hotellnätter med eurobonuspoäng är snarlik för hur man bokar bonusresor. Det är i princip samma regler som gäller för bokning av hotellnätter som för bokning av bonusbiljetter för flygresor. Följ med i guiden så ska jag berätta hur ni gör!

Börja med att logga in på ditt eurobonuskonto på SAS hemsida. När du har loggat in kan du välja att gå till "Mitt Eurobonus" genom att gå via menyn uppe till höger på sidan. Där kan du se ditt namn samt ditt poängsaldo. Du kan även välja att navigera via rullistan, SAS Eurobonus på övre delen av hemsidan. Välj sedan "Använd Poäng" och välj Hotell. Om du har kommit till sidan här ovanför, och ännu inte loggat in, kommer du först att få logga in innan du kan komma vidare till bokningssidan. Efter att du har loggat in slussas du vidare till bokningssidan. (Klicka på bilden här ovan så kan du komma direkt till bokningssidan)

När du har kommit till bokningssidan ser du bl.a. din statusnivå, hur mycket poäng du har på ditt eurobonuskonto och när en viss del av poängen går ut, ungefär som när du bokar bonusbiljetter för flygresor. När du gör din hotellbokning ska du:

- Välja antalet gäster (upp till två)

- Land

- Stad ( i vissa länder finns ett begränsat utbud, men t.ex. i Sverige finns det såklart gott om städer och hotellrum inom Eurobonus!)

- Välj sedan inchecknings- och utcheckningsdatum, och tryck på sök!

Jag har bifogat tre olika sökresultat med sökning på hotell i Spanien, Stockholm och Umeå. Som det går att utläsa på bilderna här ovan, får man oftast lite fler hotellalternativ i Sverige, helt enkelt p.g.a. att det finns fler samarbetspartners med SAS Eurobonus i Sverige, där man kan omvandla sina eurobonuspoäng till hotellnätter!


I sökresultatet ser man också vad den totala poängkostnaden blir för respektive bokning. Ovanför sökresultatet syns datumen man valt, antalet nätter och på så sätt går det också enkelt att räkna ut vad poängkostnaden blir per hotellnatt. När du sedan hittar ett hotell du vill boka, tryck på bokningsknappen bredvid det aktuella hotellet. Du kommer då vidare till sista steget i bokningen, precis som när du bokar en flygresa!

Vid bokningens sista steg fyller du i de sista uppgifterna för att genomföra bokningen. Vid en vanlig bokning är vissa av dina uppgifter ifyllda i förväg (tack vare att du är inloggad på ditt eurobonuskonto) och du får avsluta med att fylla i de sista uppgifterna, bl.a. kontaktuppgifter. Efter att du har fyllt i alla dina uppgifter klickar du på "Confirm" och bokningen är genomförd! Till höger i bild ser du vilka datum du valt för din vistelse, antalet rum, antalet nätter och det totala antalet poäng bokningen kostar.


Svårare än så här var det alltså inte!

Bra att veta - och tips på vägen!

Även hotellbokningar har regler, och vissa enkla tips kan vara bra att komma ihåg!

Regler och tips

Precis som med en bokning av bonusresor, finns även vissa regler när det gäller bokning av bonusnätter med eurobonuspoäng. En viktig skillnad är att du betalar ingen skatt för hotellnätterna, så det blir valigtvis gratis att boka och avboka hotellnätter. Enbart ett par hotell är undantagna, då man t.ex. i Rom kan få betala en avgift per dygn och rum. Dessa avgifter är lokalt beslutade och ingenting Eurobonus kan råda över.


Det finns även ett par andra saker som kan vara bra för dig att ha koll på inför bokningen.

Avbokning / Poäng

En hotellvistelse som är bokad med eurobonuspoäng kan avbokas senast 24h innan vistelsen.


Om poängen fortfarande är giltiga får du tillbaka poängen vid avbokningen.


Poängens giltighetstid ser du när du gör din bokning och om giltighetstiden har passerat vid avbokningen förfaller de utgångna poängen.

vistelse med frukost

Varje hotellrum du bokar kan ha upp till två gäster, och såvida det inte står annat ingår alltid frukost i bokningen.


Om du har särskilda önskemål gällande t.ex. allergier, antal sängar eller våningsplan, kontakta hotellet direkt!

OmBOKNING

Ombokning av vistelsen kan ske via kundservice.


Dock rekommenderar jag att göra ombokningen själv via bokningstjänsten på hemsidan för att undvika en eventuell serviceavgift.


Avboka helt enkelt din gamla bokning och gör en ny lika smidigt!

Undersök ditt hotell

Ett kanske självklart men ändå viktigt tips! På SAS bokningstjänst får man viss och ibland begränsad information om respektive hotell.


Vill du veta mer om respektive hotell? Sök helt enkelt fram informationen via hotellets hemsida och utforska!


Gå sedan tillbaka till SAS bokningstjänst och genomför bokningen!

Det är alltså inte svårare än såhär att genomföra en bokning av hotellnätter med dina eurobonuspoäng! Skulle du ändå köra fast, eller ha frågor kring bokningen, kontakta gärna mig här! Lycka till med dina bokningar!