Använd dina Eurobonuspoäng

Det är nu dags att lära dig vad du kan använda dina eurobonuspoäng till och vad som krävs för att komma iväg på flygresor för poäng. Kom ihåg att du betalar bara flygskatterna när du bokar en poängresa. En resa mellan Köpenhamn och New York kostar 60 000 eurobonuspoäng i SAS Go, och du betalar c:a 450 kronor för flygskatten!

New York

Jag tror alla känner till New York! En väldigt populär stad som funkar bra både för längre semestrar men även weekendresor. 

Med flighter ifrån Arlanda, Oslo och Köpenhamn är det enkelt att hitta resor till New York. 

Sightseeing, musikaler på Broadway, shopping, en helikoptertur över Manhattan eller varför inte en dagsutflykt till Washington?


Är du sugen på att åka till New York för dina eurobonuspoäng? Redan vid 60 000 poäng i SAS Go, och en 2-4-1 voucher kan du åka tillsammans med en resekamrat. Ska du åka själv? Då räcker det med 30 000 poäng, en 2-4-1 voucher och c:a 500 kr i skatt. Mest värde för pengarna får du såklart om du väljer att åka i SAS Business. För en person krävs 50 000 poäng, en 2-4-1 voucher samt c:a 500 kr i skatt.

San Francisco 

En stad som egentligen är mindre än vad man tror. Staden San Francisco är egentligen bara en liten del vid San Francisco bay, och hela bay area består av ett antal städer. Alcatraz, Golden Gatebron och Napa Valley. Finns här. Ett par timmar bort finns fantastisk skidåkning i Lake Tahoe. Nationalparken Yellowstone ligger ett par timmar bort. Varför inte flyga till San Francisco, hyra en bil och utforska närområdet, och sedan köra söderut till Los Angeles, och flyga hem därifrån?

Är du sugen på att åka till San Francisco för dina eurobonuspoäng? Redan vid 60 000 poäng i SAS Go, och en 2-4-1 voucher kan du åka tillsammans med en resekamrat. Ska du åka själv? Då räcker det med 30 000 poäng, en 2-4-1 voucher och c:a 500 kr i skatt. Mest värde för pengarna får du såklart om du väljer att åka i SAS Business. För en person krävs 50 000 poäng, en 2-4-1 voucher samt c:a 500 kr i skatt.

Los Angeles

Det bästa till Los Angeles vore en enkelbiljett. Här finns en hel del att göra upptäcka. Alltifrån Santa Monica med strand, shopping på 3rd Street eller en kaffe på något av alla caféer. Runtomkring Los Angeles finns något som passar alla, och ett av mina favoritställen, Indian Wells, ligger bara två timmars körväg ifrån Los Angeles. Är det svalt i Los Angeles kan ökensolen i Indian Wells locka med berg, sol och palmer.


Är du sugen på att åka till Los Angeles för dina eurobonuspoäng? Redan vid 60 000 poäng i SAS Go, och en 2-4-1 voucher kan du åka tillsammans med en resekamrat. Ska du åka själv? Då räcker det med 30 000 poäng, en 2-4-1 voucher och c:a 500 kr i skatt. Mest värde för pengarna får du såklart om du väljer att åka i SAS Business. För en person krävs 50 000 poäng, en 2-4-1 voucher samt c:a 500 kr i skatt.

Hongkong

Enligt mig en av Asiens roligaste städer att besöka. Höga byggnader, god mat och asiatisk kultur, med en härlig västerländsk blandning av gammalt och nytt! Till Hongkong flyger du direkt ifrån Arlanda och du kan antingen välja att stanna kvar i Hongkong några dagar och utforska staden, eller att åka vidare till några av de många destinationer du når ifrån Hongkongs flygplats. 


Är du sugen på att åka till Hong kong för dina eurobonuspoäng?  Redan vid 60 000 poäng i SAS Go, och en 2-4-1 voucher kan du åka tillsammans med en resekamrat. Ska du åka själv? Då räcker det med 30 000 poäng, en 2-4-1 voucher och c:a 500 kr i skatt. Mest värde för pengarna får du såklart om du väljer att åka i SAS Business. För en person krävs 50 000 poäng, en 2-4-1 voucher samt c:a 500 kr i skatt. 

SAS Businessclass

Med dina intjänade eurobonuspoäng har du möjlighet att åka i SAS Businessclass till USA eller Asien. En biljett kostar 100 000 eurobonuspoäng per passagerare. Om du har ett kreditkort ifrån American Express (Premium eller Elite) och har en 2-4-1 voucher, kan du resa i businessclass för 50 000 poäng om du åker själv, alternativt att du betalar 100 000 poäng för dig själv och en resekamrat. Det enda du betalar i pengar, är flygskatten, som för två personer till USA är c:a 1000 kr för en tur och returresa.

Vill du lära dig hur du kan resa i SAS Business?

Bryssel

Europas centrum där mycket av EU är samlat. En fantastisk stad med fin arkitektur, många restauranger och choklad vart man än vänder sig. En perfekt stad för en weekend fredag-söndag.

Om du väljer att resa för poäng, kostar en tur och returresa 30 000 poäng. Har du en voucher ifrån American Express, kan du halvera den poängkostnaden, alternativt åka två personer till priset av en. Till Bryssel kan du flyga ifrån Köpenhamn, Stockholm och Oslo. 

Tokyo

Från mitt första besök i Tokyo blev jag fast. En helt fantastisk stad med gammal japansk arkitektur, god mat och trots att det är en storstad, en hel del natur.

Det är enkelt att ta sig ut ifrån Tokyo på olika utflykter, antingen anordnade med ett företag eller på egen hand. 

Ifrån Tokyo kommer du enkelt vidare i Japan med shinkansentågen, höghastighetstågen som tar dig ifrån Tokyo till Hiroshima på ett par timmar.


Är du sugen på att åka till Tokyo för dina eurobonuspoäng?  Redan vid 60 000 poäng i SAS Go, och en 2-4-1 voucher kan du åka tillsammans med en resekamrat. Ska du åka själv? Då räcker det med 30 000 poäng, en 2-4-1 voucher och c:a 500 kr i skatt. Mest värde för pengarna får du såklart om du väljer att åka i SAS Business. För en person krävs 50 000 poäng, en 2-4-1 voucher samt c:a 500 kr i skatt.

Direktflyg ifrån Köpenhamn.

Flyg med Star Alliance

Tack vare att SAS är med i Star Alliance, kan du utnyttja fördelarna tillsammans med dina eurobonuspoäng. Vill du prova på hur Air Canadas Boeing 787 Dreamliner är i Businessclass? Eller har du alltid varit sugen på att prova Lufthansas First Class? 

Oavsett vad du vill flyga, har du stora delar av Star Alliances utbud att välja på. Läs den särskilda guiden för hur du bokar flygbiljetter med Star Alliance, där du använder dina eurobonuspoäng. Kom ihåg, en voucher intjänad med American Express (Premium och Elite Card) gäller även inom Star Alliance!

Chicago

Med möjligheten att flyga ifrån både Arlanda och Köpenhamn, ligger Chicago i norra USA, utmed Lake Michigan. 

Staden är en bra utgångspunkt för att utforska de norra delstaterna av USA som Montana, North Dakota och Wisconsin.

Om du är ute efter en riktig upplevelse, ska du flyga till Chicago, hyra bil eller motorcykel, och sedan köra gamla Route 66, som börjar i Chicago och slutar på Santa Monicapiren, i Santa Monica, väster om Los Angeles i Kalifornien.

En fördel med att planera hemresan via Chicago, är att SAS-flighterna går 21:05-22:05 till Arlanda och Köpenhamn, vilket är en fördel för sömnen, enligt min åsikt.


Är du sugen på att åka till Chicago för dina eurobonuspoäng?  Redan vid 60 000 poäng i SAS Go, och en 2-4-1 voucher kan du åka tillsammans med en resekamrat. Ska du åka själv? Då räcker det med 30 000 poäng, en 2-4-1 voucher och c:a 500 kr i skatt. Mest värde för pengarna får du såklart om du väljer att åka i SAS Business. För en person krävs 50 000 poäng, en 2-4-1 voucher samt c:a 500 kr i skatt. 

Direktflyg ifrån Köpenhamn och Stockholm.

Washington D.C.

USA:s huvudstad. En stad som har allting! Både shopping, sightseeing, muséer och kända byggnader. I Washington finns stora delar av USA:s federala myndigheter samlade och det är alltid aktivitet i staden. Chansen att träffa en känd person när man går omkring på gatorna är stor. Washington är en bra stad att besöka både över en helg, och över en längre period. Det finns mycket att se och göra, och det gäller att planera tiden väl om man är på plats en kortare period. Min känsla är att staden är väldigt ren och fräsch. Det är enkelt att ta sig runt med tunnelbanan, men det fungerar även att gå till fots längre sträckor. 


Är du sugen på att åka till Washington för dina eurobonuspoäng?  Redan vid 60 000 poäng i SAS Go, och en 2-4-1 voucher kan du åka tillsammans med en resekamrat. Ska du åka själv? Då räcker det med 30 000 poäng, en 2-4-1 voucher och c:a 500 kr i skatt. Mest värde för pengarna får du såklart om du väljer att åka i SAS Business. För en person krävs 50 000 poäng, en 2-4-1 voucher samt c:a 500 kr i skatt.